Haaween Rovaniemi on täynnä aktiviteetteja

Haaween sijainti on ihanteellinen sinulle, joka haluat löytää kaupungin tarinat. Rovaniemellä on vilkas kulttuurielämä, korkeatasoisia museoita ja viihtyisiä kahviloita. 50 m säteellä Haaweesta löytyy seitsemän ravintolaa välimerellisestä bistrosta lappilaisia herkkuja tarjoavaan ravintolaan ja kiinalaisesta ravintolasta artesaanipizzeriaan. Ostoksilla keskustassa ja napapiirillä voi hankkia omaksi huoneistamme tuttuja designesineitä ja muuta suomalaista designia. Lapsiperheille löytyy helposti saavutettavia elämyksiä, ja mahdollisuus tavata joulupukki ilmielävänä vuoden jokaisena päivänä kiinnostaa myös monia aikuisia.

Rovaniemellä kaikkialta on lyhyt matka luontoon. Haaween huoneiden sisustusta inspiroineita maisemia pääsee ihailemaan jalkaisin suoraan hotellilta. Metsään voi mennä kesäisin myös maastopyörällä tai fatbikella, talvisin lumikengillä joko omatoimisesti tai opastetulla retkellä. Ohjelmapalvelut tarjoavat kattavasti aktiviteetteja ympäri vuoden – tietysti myös moottorikelkka-, husky- tai porosafareja, joilla voi päästä ihailemaan myös revontulia.

Pohjoista kulttuuria, taidetta ja historiaa

Arktikum

Tiedekeskus ja museo, jossa tutuiksi tulevat Lapin historia ja arktisten alueiden tutkimus. Myös kiinnostava arkkitehtuurikohde. Avoinna ympäri vuoden.

Lapin metsämuseo

Metsämuseossa voi tutustua Lapin tukkimiesten kovaan elämän ja savottojen historiaan 1870-luvulta 1960-luvulle. Avoinna kesäisin, muina aikoina tilauksesta.

Kulttuuritalo Korundi

Pohjoista nykytaidetta, konsertteja ja kulttuuritapahtumia. Myös itse rakennus on nähtävyys – vuonna 1933 valmistunut postiautovarikko, joka on taidokkaasti restauroitu. Avoinna ympäri vuoden.

Rovaniemen kotiseutumuseo

Tutustu elämään Rovaniemellä 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa! Avoinna kesäisin.

Pilke

Pohjoisten metsien kestävästä käytöstä kertova tiedekeskus modernissa puurakennuksessa. Avoinna ympäri vuoden.

Poronsarvi­asemakaava

Alvar Aallon suunnittelema poronsarviasemakaava

Maailmalla kenties tunnetuin suomalainen arkkitehti, Alvar Aalto, suunnitteli sodan jälkeen Rovaniemelle ns. poronsarvi­asemakaavan.

Kulttuuri- ja hallintokeskus

Kaupungintalon, kirjaston ja Lappia-talon muodostama kokonaisuus on myös Alvar Aallon käsialaa ja tunnetuimpia arkkitehtuurikohteita Rovaniemellä.

Arctic Design Shop

Lappilaisten suunnittelijoiden tuotteita aivan Haaween naapurissa.

Ostoskeskukset Rinteenkulma ja Revontuli

  • Designkaupat Mainoa ja Valkko
  • Retkeilyvaatteita ja -varusteita myyviä liikkeitä

Ostoskeskus Sampokeskus

  • Marimekko -suomalaista designia
  • Rovaniemen matkailuneuvonta

Joulupukin pajakylä, napapiiri

Suomalaista designia Marimekon ja Iittalan outlet-myymälöissä ja paljon muuta.

 

Lapsiperheille

  • Joulupukin Kammari, napapiiri
    Avoinna vuoden jokaisena päivänä. Ilmainen sisäänpääsy.
  • Leikkikentät Angry Birds -puisto, n. 1 km Haaweesta, ja Heppapuisto, n. 0,5 km Haaweesta

Luontoon

Luontoelämyksiä keskustan tuntumassa

Luontoelämyksiä kauempana

Hieman kauempana kaupungista mutta silti enintään reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitsee paljon mielenkiintoisia kohteita. Linkkien takaa löydät lisää tietoa.

Haawe Boutique Apart Hotel

Katso palvelussa Google Maps

Arktikumin ranta

Katso palvelussa Google Maps

Jyrhämän laavu

Katso palvelussa Google Maps

Ounasvaaran näköalatorni ja laavu

Katso palvelussa Google Maps

Ohjelmapalvelut ja opastukset

Rovaniemen matkailuinfo

Tietoa Rovaniemen matkailupalvelujen lisäksi myös kohteista ja aktiviteeteista muualla Lapissa.

Rovaniemen matkailuoppaat

Haluatko perehtyä Rovaniemen historiaan ja nykypäivään asiantuntijan opastuksella? Varaa yksityinen opastus koulutetulta kaupunkioppaalta! Varattava hyvissä ajoin (väh. 2 vkoa ennen saapumista). Tiedustelut ja varaukset [email protected] Puh. +358 40 089 3002

Safartica

Naapurimme ja yhteistyökumppanimme ohjelmapalvelutalo Safartica vie vieraamme arktisiin seikkailuihin erikoishinnoin ympäri vuoden. Alennuskoodin saat huonevarauksen tehtyäsi!

Pilke-talo

Pilkkeen neuvonnasta retkivinkit ja kartat lähiseudun luontokohteisiin.

Ounasvaaran hiihtokeskus

Vain 4 km keskustasta sijaitseva Ounasvaaran hiihtokeskus tarjoaa talvisin oivat olosuhteet lasketteluun lumilautailuun ja hiihtoon. Kesäisin Ounasvaara on maastopyöräilijöiden ja retkeilijöiden suosiossa.