Tervetuloa Rovaniemelle hotelli Haaweeseen!

Jos haluat majoitukselta yksityisyyttä, elämyksellisiä yksityiskohtia ja viimeisteltyä designia kaupungin parhaalla sijainnilla, olet löytänyt etsimäsi.

Vuonna 1933 valmistuneessa funkisrakennuksessa, aivan Rovaniemen keskustassa sijaitsevassa Haawe Boutique Apart Hotelissa on 14 huonetta, joista jokaisella on oma tarinansa. Huoneiden sisustusta ovat inspiroineet Lapin vaihtuvat vuodenajat ja luonto ilmiöineen.

Haaweessa on 12 huonetta ja kaksi sviittiä, joista jokainen on tunnelmaltaan erilainen. Viihdytkö mieluiten puun, tummien värien ja lämpimän tunnelman ympäröimänä, vai nautitko vaaleista pinnoista ja pelkistetystä minimalismista? Tai vaaditko majoitukseltasi ylellistä varustelua ja yksityisyyttä?

Historiamme kuvina

Syyskuu 1933

"Lapin pääkaupunki" – Näkymä Rovaniemen Maantiekadulle 1935

Syyskuu 1933

Rovaniemen uusi osuuskauppa avaa ovensa

Lapin Kansa 28.9.1933:
”Edustajallamme oli eilen tilaisuus liikkeen toimitusjohtajan opastuksella tutustua uuden talon suojiin ja tämän tutustumisretkemme tuloksena saatamme todeta, että Osuuskauppa on nyt saanut itselleen kauppalan ajanmukaisimman ja tyylikkäimmän liikehuoneiston.” …” niin aistikasta, käytännöllistä ja siistiä huoneistoa saa turhaan hakea monilta suuremmiltakin paikkakunnilta kuin kauppalamme on.”

Lokakuu 1944

Näkymä Valtakadulta Lapin sodan tuhojen jälkeen. 1944

Lokakuu 1944

Rovaniemen hävitys.

Osuuskaupan julkisivu säilyi ehjänä.

Kesä 1957

Kesä 1957

Jälleenrakennus on loppusuoralla. Kaupunkilaiset nauttivat kesäsäästä ostoksia tehden.

Joulukuu 1962

ROK -tavaratalon (ent. Osuuskauppa) ja Leijona pukimon jouluvalaistusta. 1962

Joulukuu 1962

SOK tavaratalolla on uudet jouluvalot! Rovaniemi kasvoi vakaasti koko 1960-luvun.

Joulukuu 2018

Joulukuu 2018

Boutique Apart Hotel Haawe valmistui ja avasi ovensa vieraille.

Kaikki historialliset valokuvat ovat Lapin maakuntamuseon valokuvakokoelmasta.

Luonnon innoittamaa designia

Iittalan klassinen Ultima Thule -designastiasto

Huoneemme tarjoavat vieraillemme designia ja ihastuttavia yksityiskohtia – kuten upouuden kauppaliikkeen marmoritasot ja lasihyllyt tekivät aikanaan. Huoneiden tekstiilit ja astiat ovat suomalaisia klassikoita, joita on inspiroinut luonto – kuten koko hotellin konseptia.

Palvelumme

Haawe on Apart Hotel eli huoneemme ovat hyvinvarusteltuja, yksilöllisiä studiohuoneistoja. Palvelemme teitä päivittäin hotellilla. Herkullinen itsepalveluaamiainen kuuluu huoneiden hintaan, ja tarjoamme vieraillemme mm. maksuttoman pysäköinnin.

Katso kaikki palvelumme

Haaween Rovaniemi

Jos et vielä tiedä mitä tekisit saavuttuasi Rovaniemelle, tutustu vinkkeihimme! Niiden avulla löydät Haaween huoneita innoittaneita maisemia ja löydät kaupungin tarinat menneisyydestä tähän päivään.

Lähde kaupunkikierrokselle

OLEMME VOITTANEET

Haawe voitti vuoden 2022 World Luxury Hotel Awards -palkinnon.

Lue lisää

Jaa tarinasi #haawestories